neljapäev, 4. aprill 2013

Muinasjutuhommikud



Raamatukogus muinasjutuhommikuid korraldama hakata on olnud juba ammune soov. Mõni aasta tagasi palusin vallavanemat, et ta võiks oma lastega tulla ja algust teha. Seekord ei saanud me kokkulepele.
Meie maja noorte- ja lastekeskuse töötaja Angela Allik on selline vahva ja tragi inimene, kes jõub oma töö, laste ja pere ning paljude muude tegemiste kõrvalt juhtida ka Stuudio Äpunäpp tegevust. Vahvad noored inimesed, trupis 10 inimest, on juba aastast 2004 koos käinud ja lastele ning täiskasvanutelegi lavastanud nuku- ja noorte etendusi, varjuteatrit, samuti täiskasvanute tükke.
Väga ladusalt edenes koostöö Äpunäpuga juba raamatukogu 105 juubeliürituse korraldamisel, kus Äpunäpu koosseis tõi lavale raamatukoguteemalise näidendi. Noored lustivad ise väga oma tegemisi, seda ka kõige pisematele vaatajatele, seega jõudsime hõlpsalt kokkuleppele muinasjutuhommikute korraldamise osas. Talve jooksul on neli korda laupäevahommikuti raamatukogu lastenurgas jutustatud ja mängitud erinevaid lugusid: Jussikese seitse sõpra, Kaksteist kuud, Sipsiku seiklused ja Kakuke. Lapsed tulid koos emade-isadega. Kõige toredam oli see, et osa võttis ka inimesi, kes tavaliselt raamatukogu ei külasta. Eks on tore vaadata küll, kui lood panevad laste silmad särama.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar