neljapäev, 24. märts 2011

Jutuvõistlus Lugemine rokib

Jutuvõistlusel osalesid 6., 7. ja 9. kl. õpilased. Laekus kokku 24 tööd. No igatahes raamatukogu töötaja sai väga vahva lugemiselamuse.
Siinkohal huvitavamad lõigud ja väljendid:
„Vahel on küll naljakas mõelda, kui mõttetut teksti on kirjutatud kokku.“ / Karita Ojap 9. kl.
„Mõttest, et lugemine rokib, sain aru juba 4-aastasena, kui hakkasin esimest korda lugema.“ „Kallid lugejad, lugemine aitab teid murest üle saada.“ / Aivo Mägi 9. kl.
„Lugemine rokib rohkem vanainimeste seas ja on neile tõsiseks pika pensionipõlve veetmise vahendiks.“ „Kõik need action-filmid, lahedad arvutimämgud, ekstreemsport võtavad aja ära selliselt lahedalt tegevuselt nagu raamatute lugemine.“/ Janar Pragi 9. kl.
„Lugemine ei ole häbiasi, see näitab inimeste huvi ja austust raamatute vastu.“
„Vahel on nii, et loeme koolis mingist raamatust katkendit. Mõtled küll et hea, aga üllatus, laenutad raamatu, loed kaks esimest lehekülge, kui tundub see igav, tüütü ja mida kõike veel.“/ Fred Metsmaa 9. kl.
„Minu arvamus on see, et kui sul on huvi mingite raamatute vastu, siis lugemine meeldib sulle kindlasti.“ „Tundub, et lugemine hakkab popiks saama ja lugemise tähtsus maailmas kindlasti tõuseb. Aina rohkem ja rohkem hakkavad lapsed eelkõige lugema, sest lugemine õpetab kirjutamist ja suhtlemist.“ / Mikk Luus 7. kl.
Vahel kui koolis antakse lugeda, siis keegi eriti ei viitsi, kuna koolis antakse igavaid raamatuid lugeda. Aga kui tahad head hinnet saada, siis pead lugema ja poole teksti pealt saad aru, et see ei ole igav raamat. Nii, et kui sa loed kas või ühe raamatu läbi, siis oled aru saanud, et lugemine ei ole igav.“ / Merit Kibus 7. kl.
„Raamatupoed ja raamatukogud on paljude jaoks võluriigid, kuhu sisenedes, ei taha sealt enam lahkuda. See on ruum, mis tõmbab inimese enda sisse ja ajataju kaob.“ / Pille Vaher 7. kl.
„Vahel loen tädipojale muinasjutu raamatust muinasjutte. See meeldib talle väga, sest pärast ettelugemist meeldib talle koos minuga fantaseerida.“ / Karl R. Tamm 7.kl.
„Mul on väga kahju, et inimesed ei loe raamatuid. Minu meelest teeb see neid kitsarinnaliseks.“ / Leiu Vaatmaa 7. kl.
„Ma arvan, et natuke peaks ikka lugema, muidu oleks väga igav olla.“ / Merten Kibus 7. kl.
„Lugemine rahustab inimest, kui ta on rärvis.“ / Jaanika Jaasma 6. kl.
„Minu meelest on see tõsi, lugemine tõesti rokib. Näiteks kui elekter ära läheb, siis on hea lugeda või kui õhtul magada ei saa.“ / Sire Mai Soosilla 6. kl.
„Täiskasvanud inimestele on muinasjuttude lugemine hädavajalik, sest nad unustavad muidu lapsepõlve ära.“ „Vaatamata sellele, et ma väga palju ei loe, on raamatud vajalikud igal eluhetkel! Need on kirjapandud mõtted, mis inspireerivad ja annavad lootust igasse päeva!“ / Ander-Oliver Tiitso 9. kl.

Pingerida ei hakanud tekitama, aga šokolaadi said:
6. kl. Elena Järs, Sandra Saare;
7. kl. Leiu Vaatmaa, Mikk Luus;
9. kl. Fred Metsmaa, Ander-Oliver Tiitso, Janar Pragi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar